Valutaen i Holland er euro (EUR). Du vil formentlig få brug for at veksle, da det ikke er alle steder der tager imod dankort. Du kan veksle til euro både hjemmefra og i Holland. Dog anbefaler vi dig, at veksle hjemmefra, da der ofte er gebyrer når du hæver og veksler udlandet, hvilket kan koste dig dyrt.
I Danmark er vekselgebyret eller hævegebyret altid det samme, uanset hvor mange penge du veksler eller hæver. Hvis du derfor hæver et lille beløb, fylder vekselgebyret mere, end hvis du hæver et stort beløb. Hæv derfor så få gange som muligt, og dermed også et større beløb af gangen. Eurokursen ligger på 746,53 kr. Det vil sige, at 100 euro koster 746,53 kr.
Derudover anbefaler vi dig, at du betaler med betalingskort i udlandet, alle de steder hvor du har mulighed for det, da det er billigst. Men tænk dog over, hvilket betalingskort du bruger, da der er forskel på hvor stort valutakurstillægget er. Valutakurstillægget er et gebyr, du betaler, hver gang du bruger dit kort i udlandet. Visa/dankort er typisk billigere at betale med end et kreditkort som Mastercard. Når du betaler med kreditkort i udlandet, skal du betale 1,5 til 2 procent af beløbets størrelse i valutakurstillæg. Hvis du derimod betaler med Visa/Dankort, er valutakurstillægget blot på 1 til 1,5 procent.
Vær også opmærksom på at hæveautomater og betalingsterminaler i udlandet ofte også viser dig prisen i danske kroner. Du bør undgå at betale i danske kroner ved køb i udlandet. Dette skyldes, at butikken eller pengeinstituttet på feriedestinationen selv må fastsætte en kurs, hvis du betaler i egen valuta. Derfor forsøger specielt hæveautomater at påvirke dig til at betale i danske kroner ved at skjule kursen og den endelige pris ved betaling i den lokale valuta. Hvis du ikke får mulighed for at vælge, så skal du afbryde betalingen. Du har nemlig ret til at betale i den lokale valuta og undgå gebyret og den dårlige kurs.
Når du sælger udenlandsk valuta tilbage til banken eller vekselbureauerne, skal du betale et gebyr. Hvis du har kontanter i overskud efter ferien, bør du derfor overveje at gemme valutaen i stedet for at veksle dem tilbage i danske kroner, hvis du tænker at du skal bruge valutaen igen på et andet tidspunkt.